Interviu in exclusivitate
Vali Iovita: "Sper sa ma intorc la Buzau intr-o buna zi"

Fostul jucator al Gloriei, Valentin Iovita, a acordat un interviu in exclusivitate pentru site-ul sportului buzoian: www.gloriabuzau.ro.

Vali, este sigura plecarea ta de la Buzau?
Vali Iovita: Da, este. Chiar joi am semnat cu Otelul.

Care ar fi motivele plecarii de la formatia buzoiana?
Vali Iovita:
Nu sunt multe motive, dar sunt foarte dureroase pentru mine. Unul dintre ele ar fi ruptura dintre mine si antrenorul Stefan Stoica; o alta problema a fost faptul ca domnul Tulpan ma facea "ciripitor" peste tot si altele...

De la ce a pornit conflictul dintre tine si antrenorul Stefan Stoica?
Vali Iovita:
Conflict e mult spus. A fost doar o razbunare din partea unora. Eu nu am zis nimic, nu am facut nimic pentru care sa fiu exclus din lot. Singura problema a fost ca magazionerul mi-a controlat telefonul si a vazut ca am vorbit cu Ion Viorel si cu Ilie Stan, dar nu cred ca ar fi trebuit sa ma excluda din lot pentru atat, nu era un motiv, mai ales in situatia in care se afla echipa atunci. Dar cum am spus, asa trebuia sa se intample. Imi pare enorm de rau si am suferit foarte mult atunci in tribuna, dar tot raul a fost spre bine pana la urma.

Ce a insemnat Gloria pentru tine?
Vali Iovita:
Gloria a fost pentru mine ca o a doua familie. Acolo am trecut si prin bine si prin rau alaturi de fostii colegi din Divizia B. Gloria a fost rampa mea de lansare si echipa unde m-am simtit cel mai bine.

Ce regrete ai la despartirea de Gloria?
Vali Iovita:
Am multe regrete. In primul rand imi pare rau ca ma despart de colegii care mi-au fost mereu alaturi. Mai ales cei din Divizia B, alaturi de care am suferit pentru ca aceasta echipa sa fie din nou in primul esalon fotbalistic. Dar cei din conducere, cand s-au vazut cu sacii in caruta au dat afara cativa jucatori si nu a fost corect ca unii sa munceasca si altii sa culeaga roadele acestei promovari. Marele regret il am pentru oamenii din Buzau. Un oras iubitor de fotbal care chiar merita sa aiba o echipa in Liga 1. Gloria ramane in sufletul meu si nu voi uita de unde am plecat.

Crezi ca te vei mai intoarce vreodata la Buzau?
Vali Iovita:
(rade) Nu stiu... Sper ca intr-o buna zi sa ma intorc si sa fiu primit la fel de bine cum am fost primit atunci cand am venit in Divizia B. Le promit tuturor celor care cred in mine ca ma voi intoarce.

Ce sanse crezi ca are Gloria de a scapa de retrogradare in sezonul viitor?
Vali Iovita:
Sanse sunt, doar ca din cate am vazut unii jucatori foarte buni au fost pusi pe lista de transferari: Gheorghita, Paleacu, Nejneru, Ochinca, Jozic.. jucatori de care cred ca Gloria avea nevoie. Dar echipa are un antrenor si dansul stie mai bine ce trebuie sa faca. Insa are nevoie de intariri daca vor fi atatea plecari. Sunt unii jucatori fortati cu care nu poti face performanta in Liga 1. Eu sper din toata inima sa se salveze.

Multumim pentru tot ce ai facut la Gloria si mult succes la Galati.