Fotbal
Gloria, amical de lux cu detinatoarea Cupei UEFA

Echipa buzoiana are pro­gramate in perioada pre­­competitionala mai mul­te meciuri de verificare, atat in compania unor adversare din tara, cat si strai­natate. In aceas­ta ultima categorie se regasesc formatii de calibru, prin­tre care si ZENIT St. Petersburg, nime­ni alta de­cat de­ti­na­toarea Cu­pei UEFA de anul acesta. Amicalul cu rusii, considerat pe buna dreptate unul de lux, se va disputa pe 5 iulie, in prima zi a turneului pe care GLORIA Buzau il va efectua in Austria dupa stagiul montan de la Rasnov.

            Antrenorul stefan Stoica spune ca echipa sa trebuie sa fie pregatita cat mai bine pentru noul campionat. „Este destul de important sa jucam partide de verificare impotriva unor adversare cat mai puternice. Tocmai de aceea am ales sa facem turneul din Austria, pe care il deschidem, unde vom intalni chiar casti­gatoarea Cupei UEFA, din acest an, ZENIT St. Petersburg“, a punctat Stoica.

            Finantatorul GLORIEI Buzau, Costel Bucur, a declarat despre amicalul cu rusii urmatoarele: „Ce daca jucam cu deti­na­toarea Cupei UEFA? Nu trebuie sa dispute si rusii meciuri de verificare? Pentru noi este foarte bine ca vom evolua impotriva celor de la ST. PETERSBURG. Trebuie sa ne obisnuim cu echipele din strainatate pentru atunci cand vom juca si noi in Cupele Europene. Deocamdata, nu pot spune cand se va intampla lucrul acesta. Nu poti face totul asa dintr-o data, ci trebuie multa munca si rabdare in acelasi timp. Avem un proiect si vreau ca GLORIA Buzau sa devina o echipa de care adversarele sa se teama. Pentru asta ne vom intari serios lotul, iar jucatorii trebuie sa se pregateasca cu mul­ta minutiozitate, mai ales ca le asi­gu­ram conditii foarte bu­ne“.

            GLORIA Buzau va mai juca in Austria cu OLYMPIAKOS Pireu, FC Kosice, o echi­pa din Slovenia (LI) si una din Germania (LII). Pana atunci, pe perioada stagiului montan de la Rasnov, buzoienii vor intalni UNI­REA Urziceni (21 iunie), FC ENA din Fagaras (22 iunie), FC Arges (28 iunie). For­ma­tia antrenata de stefan Stoica inten­tioneaza sa mai sustina un amical si in ultima zi de cantonament, dar nu a fost stabilita adversara. Inainte de plecarea in Austria, GLORIA va disputa un meci de verificare chiar pe stadionul din Crang.(opinia)