Fotbal
7 jucatori au fost pusi pe liber

Antrenorul Stefan Stoica a anuntat ca jucatorii Gheorghita, Jozic, Barbu, Ochinca, Sotrocan, Nejneru si Jaber sunt liberi sa-si caute alte formatii, acestia neintrand in vederile antrenorului pentru sezonul urmator.

Sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa vina si ceilalti jucatori pentru a pleca la munte cu totii. Referitor la noua editie de campionat, consider ca va fi una extrem de disputata si tocmai de aceea incercam sa ne intarim si sa schim­bam din mers echipa. Sunt hotarat sa merg pe lucruri care privesc profesionalismul. Ne vom desparti de cativa jucatori, dar sunt ferm convins ca in locul lor vor veni unii cu o alta mentalitate“, a declarat Stoica.

Unii vin, altii pleaca. In ultima categorie este inclus si fundasul Cosmin Gheorghita, pentru care ziua de ieri a fost ultima petrecuta alaturi de ceilalti jucatori ai GLORIEI. Fotbalistul, in varsta de 30 de ani, s-a despartit de echipa buzoiana, fiind pus pe lista de transferuri. Gheor­ghita, venit la gruparea din Crang in urma cu doi ani si jumatate, regreta plecarea, insa este man­dru ca la Buzau a obtinut cea mai buna performanta din cariera, contribuind la promovarea primului esalon.

Reporter: Un moment trist pentru tine, avand in vedere ca ai fost pus pe liber.

Cosmin Gheorghita: Asa este. |mi pare foarte rau ca plec, deoarece am petrecut doi ani si jumatate frumosi la GLORIA, insa asta este viata. Clubul este in schimbare, se doreste altceva, iar eu am 30 de ani si ma voi conforma situatiei. Nu imi place sa stau si sa privesc cum altii muncesc.


Reporter: Care ramane cea mai frumoasa amintire din Crang?

Cosmin Gheorghita: Evident ca promovarea in Prima Liga. Consider ca am realizat si eu ceva pentru acest oras pe plan sportiv. Deci, am lasat ceva in urma mea si nu pot decat sa fiu placut impresionat de ce s-a intamplat in ultimul an la GLORIA Buzau. Echipa s-a mentinut in Liga I, iar acesta este cel mai important lucru. Nu conteaza daca ramane sau nu Gheorghita la aceasta formatie.


Reporter: Se poate spune ca perioada petrecuta la GLORIA Buzau a fost cea mai buna din cariera ta?

Cosmin Gheorghita: Da. Am gasit un colectiv extraordinar si nu am nimic de reprosat nimanui. Imi pare insa rau ca am varsta pe care o am, deoarece as fi dorit sa continui aici.


Reporter: Incotro te vei indrepta acum?
Cosmin Gheorghita:
Momentan nu am nicio oferta de la alte echipe, fiindca nu au de unde sa stie ca sunt liber de contract. Acesta imi expira anul viitor, dar am considerat ca este mai bine sa imi incerc norocul in alta parte.

Reporter: Faci parte din categoria acelor jucatori care atunci cand semneaza un contract tin cont in primul rand de partea financiara?
Cosmin Gheorghita:
Nu. Daca tineam cont de asta ramaneam la GLORIA, respectam contractul si imi primeam banii. Eu vreau sa muncesc pentru banii pe care ii incasez.

La capitolul nou­tati este inclus si egi­p­­teanul Tarek Amer (19 ani), care evo­lueaza pe postul de a­tacant. Ultima data, cel amintit a jucat in prima liga din tara Piramidelor. (Opinia)