Fotbal
Stadionul Gloria, sub lumina reflectoarelor

Primul meci in nocturna va fi amicalul dintre echipa din Crâng si Universitatea Craiova, programat pe 16 iulie
Probabil putini isi imaginau ca intr-un timp relativ scurt stadionul GLORIA se va nu­mara printre cele mai moderne din tara. Odata cu preluarea de catre municipalitate, arena din Crâng a suferit ope­ra­tii de cosmetizare, Primaria alo­când sume importante in acest sens. Astazi, baza spor­tiva din Crâng este una dintre realizarile cu care Buzaul se poate mândri. Dupa ce in martie au demarat lucrarile pentru montarea instalatiei de nocturna la care buzoienii au visat, iata ca miercuri seara s-a facut receptia. Odata ce reflectoarele au inundat cu lumina stadionul, trecatorii s-au oprit pentru a admira peisajul. Unora nici nu le venea sa creada ca au trait-o si pe-asta! Adica sa vada nocturna pe stadionul GLORIA. Bineinteles ca la fata locului a venit si primarul Constantin Boscodeala, acesta fiind incântat de cum arata acum baza sportiva. Seful municipalitatii a fost anuntat de oficialii Clubului din Crâng ca nocturna urmeaza sa fie inaugurata pe 16 iulie, când GLORIA Buzau va disputa un meci amical in compania Universitatii Cra­iova. Tot atunci va fi prezentat si lotul cu care gruparea bu­zo­iana va aborda noul sezon com­pe­titional. Referitor la inves­titiile realizate de Primarie la stadionul GLORIA, ele se ridica la aproximativ trei mi­lioane de euro.

Important este faptul ca GLORIA Buzau va juca tot in Prima Liga, având un stadion cochet, bine intretinut si cu instalatie de nocturna. Sunt sigur ca fotbalistii vor putea evo­lua mai bine din sezonul viitor, iar spectatorii vor fi foarte multumiti. Asta, si fiin­d­ca vor urmari meciurile seara, iar vara nu vor mai avea de in­frun­tat caldura. Oamenii vor veni pe stadionul din Crâng la un spectacol adevarat. Eu zic ca este intr-adevar o instalatie de nocturna profesionista. Adevarul este ca lucrarea a costat ceva bani, dar sunt sigur ca pentru urmatorii ani Buzaul se poate mândri cu aceasta realizare si aceasta baza sportiva europeana“ (primarul Constantin Boscodeala).

Sincer, gândeam asa in perspectiva ca stadionul va avea instalatie de nocturna, dar nu atât de repede. Ne-a surprins promovarea, asa ca totul s-a intâmplat rapid, iar lucrurile sunt extraordinare. Este o mare realizare a Buzaului, un eveniment istoric in plan sportiv si nu numai. Sper ca fotbalistii si publicul sa fie foarte multumiti la primul joc in nocturna pe stadionul GLORIA. Daca va fi echipa mai luminata? Fiecare jucator va fi mai constient de ce se intâmpla in infrastructura si ca oamenii de aici in special Primaria, fac eforturi deosebite in continuare pentru ca ei sa beneficieze de baza materiala si financiara sa obtina rezultate bune“ (directorul sportiv al GLORIEI Buzau, Dan Tulpan).

Este ceva extraordinar. Buzaul are unul dintre cele mai frumoase stadioane de fotbal din tara si este super cu nocturna montata. Voi juca aici, dar ca adversar al GLORIEI si am sa imi fac treaba la echipa unde sunt jucator. Eu consider ca am muncit la Buzau si sunt apreciat pentru tot ce am facut. Nu imi va purta nimeni pica pentru ca vin in Crâng ca adversar. Sper ca atât STEAUA, cât si GLORIA sa isi atinga telurile propuse pentru sezonul viitor“ (fostul jucator al GLORIEI Buzau, Clau­diu Ionescu).
Opinia