Fotbal
Stoica mulţumeşte oltenilor pentru că au ├«nvins Ceahlăul, iar echipa sa a scăpat de la retrogradare
Antrenorul Gloriei Buzău, Ştefan Stoica, a declarat, miercuri, după meciul cu Steaua, scor 0-5, că este foarte bucuros că echipa sa a rămas în Liga I, şi le-a mulţumit celor de Universitatea Craiova pentru că au câştigat cu 3-2 meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

"Cred că am reuşit să rămânem în Liga I cu o echipă tânără, fără experienţă, care a luptat foarte corect tot campionatul. Se pare că Dumnezeu a fost cu noi. Le mulţumesc jucătorilor că au luptat 34 de etape şi au jucat un rol foarte important. Am avut extrem de mare încredere în Universitatea Craiova şi le mulţumesc oltenilor, nu am cuvinte, sunt foarte bucuros şi mă închin în faţa lor (n.r. moment Stoica a început să plângă). Au demonstrat încă o dată că au putere. E foarte greu să îmi ascund sentimentele şi, probabil, mâine voi putea să vorbesc mai mult. Sunt mândru că sunt oltean şi sunt foarte mândru că există Mititelu la Craiova. Nu a făcut jocul nimănui. Eram convins că Universitatatea Craiova îşi va da viaţa pe teren. Ceahlăul nu a jucat atât de corerct ca noi, toate meciurile. Se pare că punctul din meciul tur cu Steaua ne-a salvat", a declarat Ştefan Stoica.

Tehnicianul a continuat apoi şi a rememorat momentele grele prin care a trecut de când este antrenor la Gloria Buzău: "Am avut un an foarte greu, dar am luptat cinstit, chiar dacă am avut zece luni foarte grele. Am trăit un an de zile cu scandări şi cu tot felul de vorbe, în care am fost făcuţi sclavi, am fost făcuţi numai Steluţe, iar astea au fost numai răutăţi. Păcat că ele au venit din partea unor oameni din fotbal. Pentru mine numele de Steaua II nu a fost o povară, dar pentru un jucător de 20 de ani e foarte greu. Nu ne considerăm sclavi, avem salarii foarte mari la Buzău. întâmplarea a făcut ca patronul nostru să fie prieten cu cel al Stelei, cum de altfel, se mai întâmplă în Liga I, dar iată că după câte s-au spus la adresa noastră, Steluţa nu a căzut".

Stoica a mai spus că indiferent dacă Gloria Buzău retrograda sau nu în Liga a II-a el şi-ar fi dus la bun sfârşit contractul pe care l-a semnat când a venit la gruparea din Crâng. Antrenorul a comentat şi faptul că cei de la Ceahlăul au pierdut meciul cu Universitatea Craiova în urma unui autogol. "Aş fi vrut ca toate cele trei goluri pe care le-a dat Craiova să fi fost autogoluri", a conchis Stoica.

Steaua a trecut, miercuri, pe teren propriu, de Gloria Buzău, cu scorul de 5-0, în ultima etapă a campionatului şi steliştii au terminat pe locul doi ediţia 2007/2008 a Ligii I, pierzând titlul în ultima etapă după ce CFR a câştigat cu 1-0 partida cu "U" Cluj. în ciuda acestui rezultat, Gloria Buzău a rămas în Liga I, profitând de înfrângerea Ceahlăului Piatra Neamţ în meciul cu Universitatea Craiova, scor 2-3.

sursa: newsin