Fotbal
Viorel Ion şi Nedelcu, expulzaţi de la Gloria Buzău
Două decenii a aşteptat Gloria Buzău să respire din nou aerul primului eşalon, unul dintre artizanii promovării fiind antrenorul-jucător Viorel Ion. Acesta nu mai are însă acum nicio calitate oficială în cadrul clubului din Crâng, deoarece conducerea i-a reziliat contractul, lucru pe care l-a aflat după cum susţine, abia ieri. înţelegerea dintre cele două părţi era valabilă până în 2010, „Vioară“ semnând în calitate de antrenor. Viorel Ion nu a mai ocupat această funcţie după meciul din tur de la Piatra Neamţ, fiind „uns“ manager.

La vremea respectivă am fost înlăturat şi mi s-a propus în schimb postul de manager general al clubului. Eu nu am vrut însă să semnez un astfel de contract, aşa că am fost manager doar cu numele. Pe mine clubul m-a plătit însă până în noiembrie anul trecut ca şi antrenor“, susţine Viorel Ion. Acesta a mai adăugat că a depus memoriu pentru ca Gloria să-i achite toţi banii cuveniţi conform clauzei din contract. Este vorba de 75.000 euro pentru fiecare sezon.

Leonida Nedelcu a avut şi el parte de o surpriză, aflând tot ieri că a fost destituit din funcţia de consilier tehnic al echipei buzoiene. Decizia a fost luată de conducerea clubului pe 7 aprilie, pe motiv că „Loni“ nu s-a achitat de sarcinile care îi reveneau. Nedelcu spune însă că a atacat hotărârea respectivă. (Prosport)