Fotbal - Cupa Romaniei
Bucur: "Luati-mi banii!"
Bucur isi provoaca fotbalistii sa lupte azi, in direct la Antena 1, pentru cei 600.000 promisi pentru castigarea Cupei.

Dacă îi batem pe Urzi­ceni şi aducem apoi Cupa la Buzău, vom in­tra în istorie!”. Costel Bucur, fi­nan­ţatorul grupării din Crîng, e dispus să plătească bani grei pentru a-şi vedea visul cu ochii. El a anunţat ieri că a mărit cu încă 100.000 de euro potul pentru cîştigarea trofeului!

Pe mine mă interesează mai mult campionatul. Totuşi, dacă se nimereşte să cîştigăm această competiţie, bafta noastră! Le-am zis băieţilor: «Faceţi ce vreţi, dar dacă aveţi ambiţie luaţi-mi banii! Puteţi să mă lucraţi pe la spate, să mă săpaţi, ce vreţi voi, dar luaţi trofeul şi eu vă aştept la casierie!». Iniţial, le-am promis 500.000 de euro dacă vor cîştiga Cupa, dar suma s-a mărit între timp. Mai vine o sută în plus din altă parte”, a declarat ieri Costel Bucur.

Conducerea Gloriei are însă şi un motiv de temere înaintea me­ciului cu ialomiţenii. “Arbitrii ăştia vagabonzi ne-au furat mereu! Am avut penalty neacordat la Mioveni şi cu Bistriţa. Sper ca acum să fie altfel”, a mai spus Costel Bucur.

Gloria Buzău are palmares negativ în Cupă, iar Urziceniul pozitiv

Palmaresul Gloriei Buzău în Cupa României: 27m 7v 4e 13i  25-46
Gloria Buzău a atins prima dată 16-imile competiţiei în ediţia 1973-1974
Gruparea din Crâng a trecut în această ediţie a Cupei României de Tricolorul Breaza, scor 1-0, şi de Poli Timişoara şi Pandurii Târgu Jiu după loviturile de departajare.

Palmaresul Unirii Urziceni în cupa României: 7m 4v 0e 3i 12-9
Unirea Urziceni a ajuns în 16-imile competiţiei în ediţia 1987-1988 şi are doar patru ediţii la care a participat:
Echipa antrenată de Dan Petrescu a eliminat în această ediţie a Cupei României pe FC Baia Mare, scor 4-1, pe Steaua, scor 2-0, şi pe Rapid, scor 1-0.

Echipe probabile:

Gloria Buzau: Minca - Ninu, Tudose, Jozic, Eze - Stoica, Doicaru, Bicfalvi, Litu - Simion, Guda
Unirea Urziceni: Stelea - Balint, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu - Mara, Ricardo, Brandan, Paduretu - Stancu, Danalache

GSP