Fotbal - Cupa Romaniei
Minca: "Putem juca finala Cupei!"
Portarul Gloriei Buzău, Mihai Mincă, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre şansele echipei sale de a juca finala Cupei României, dar şi despre lupta pentru salvarea de la retrogradare.

- Antrenorul Ştefan Stoica a declarat că veţi juca cu a doua echipă mîine, cu Urziceniul. Crezi că aveţi vreo şansă să cîştigaţi această partidă?
- Avem şanse, din moment ce am ajuns pînă aici. Cei care au jucat mai puţin sînt dornici să se afirme şi asta poate fi un avantaj pentru noi. Şi eu am fost surprins de decizia antrenorului de a juca cu echipa a doua, dar el este cel care decide.

- Deşi sînteţi în semifinale aţi ajuns greu aici, după meciuri dificile cu Poli Timişoara şi cu Pandurii.
- Pandurii este o echipă foarte bună, aţi văzut că au avut şase victorii la rînd pînă la meciul cu Urziceniul. Cît despre Timişoara, a fost un meci greu, dar cel mai important e că am trecut cu bine peste.

- Cît de important e meciul de mîine pentru voi?
- Extrem de important. Avem şi şansa să mergem în Cupa UEFA, iar asta ar fi un lucru extraordinar.

- Cine ai prefera să cîştige titlul? Steaua sau CFR Cluj?
- Sînt jucător la Buzău, mă interesează numai echipa mea. Vreau să evităm retrogradarea, nu contează cine iese campioană.

- Mai sînt cinci etape, ce şanse aveţi să vă salvaţi de la retrogradare?
- Da, sînt şanse. Ne aşteaptă un meci foarte greu cu "U" Cluj, pe care îmi doresc să-l cîştigăm. Noi ne concentrăm la partida de mîine, din Cupă, şi abia apoi la meciul din campionat. Am văzut în ultimul timp că sînt mulţi care îşi doresc ca Buzăul să cadă!

-De ce crezi că vor alţii să vă retrogradeze?
-Pentru că ne consideră "satelitul" Stelei. Dar greşesc! Noi jucăm doar pentru noi şi s-a văzut în meciul de la Buzău contra Stelei, cînd am făcut 1-1.

- Dacă înainte de ultima etapă aţi fi matematic salvaţi, veţi juca cu echipa a doua contra Stelei în Ghencea?
- Nu ştiu. Această decizie aparţine în totalitate antrenorului!