Handbal
HCM Buzau - HCM Roman 25-20 (12-11)

Duminica, in cadrul etapei cu numarul 19 a Ligii Nationale de handbal feminin, HCM Buzau a trecut la pas de vecina de clasament, HCM Roman, scor 25-20 (12-11).

Sustinute de aproximativ 1000 de spectatori, fetele antrenate de Romeo Ilie au inceput foarte bine partida. Cu o aparare exacta si cu Zavragiu si Moise la inaltime pe faza de atac, formatia buzoiana s-a distantat la 6 goluri in doar 20 de minute (10-4). Apoi au urmat 10 minute de cosmar pentru gazde. Pe fondul unei relaxari premature a fetelor noastre, oaspetele au reusit sa revina, egaland la 11 in minutul 29. Totusi, HCM Buzau a intrat in avantaj la cabine, gratie unui gol reusit in ultimele secunde (12-11).

In repriza secunda, gazdele au intrat mai motivate pe teren si au controlat ultimele 30 de minute, tinandu-le permanent la distanta de 3-4 goluri pe romascance. Asta desi antrenorul Romanului, Badulescu, a incercat mai multe mutari tactice, printre care si apararea avansata "om la om" la Ionela Goran.
Desi Romeo Ilie a fost nevoit sa improvizeze in atac, folosind-o pe Mojoiu inter dreapta, fetele noastre s-au descurcat excelent si - datorita interventiilor senzationale ale sarbatoritei zilei, Alina Iordache (care a aparat si 4 aruncari de la 7m) - HCM Buzau s-a impus cu 25-20. O victorie pe deplin meritata, care ne mentine pe pozitia a 8-a a clasamentului.

In etapa viitoare, duminica 29 martie, HCM Buzau o va intalni in deplasare pe HCM Stiinta Baia Mare.

HCM Buzau: Alina Iordache, Carmen Pelin - Elena Moise 10g (5 din 7m), Codruta Zavragiu 7g, Claudia Mojoiu 3g, Ionela Goran 2g, Ramona Constantinescu 2g, Roxana Bodarlau 1g, Dana Molfea, Alexandra Baesu, Aura Ivancu, Cristina Clisu

Romeo Ilie: "Puteam castiga mai clar, insa din nou am ratat foarte mult, ceea ce a permis adversarei sa se apropie. Sansa noastra a fost ca fetele s-au relaxat in prima repriza, avand timp sa ne redresam. A fost un joc pe care il puteam rezolva devreme, insa important este ca am obtinut o victorie pretioasa. Meciul a fost unul tensionat, dificil cu o echipa incomoda aflata pe val, care vine dupa cateva victorii obtinute si in fata unor adversare mai bine cotate. Stiam ca suntem pe o panta ascendenta si ca ne putem impune in fata romascanelor"

Claudia Mojoiu: "Intr-adevar, este o victorie muncita pentru care ne-am pregatit toata saptamana si o dedicam atat spectatorilor, cat si portaritei Alina Iordache cu ocazia zilei de nastere. A fost poate unul dintre meciurile grele, pentru ca adversarele nu ne-au lasat sa jucam la nivelul dorit. Dupa cum s-a vazut in prima repriza, am reusit sa ne desprindem cat de cat, dar pe fondul unei relaxari, presupun eu, ne-au egalat. Am demonstrat insa pana la final cine trebuia sa castige. Ca de fiecare data, publicul ne-a sustinut neconditionat si vrem sa-i multumim si pentru faptul ca a venit in numar destul de mare".