Handbal
Achizitii de marca la HCM Buzau

Cu mari probleme de efectiv, dar si in criza de rezultate dupa 6 infrangeri consecutive, oficialii echipei buzoiene de handbal feminin au anuntat ieri transferul extremei Roxana Bodarlau, fosta Aiacoboaiei, jucatoare care a mai evoluat anul trecut la Rulmentul Brasov si Dunarea Braila.

"Este o jucatoare buna, am vrut s-o luam inca de acum un an de la Brasov", a declarat pentru Sansa buzoiana presedintele Stefan Milos.

A doua achizitie realizata in aceste zile de conducerea HCM-ului este cea a Elenei Moise. Desi jucatoarea se antreneaza de 2 saptamani la Buzau, fostul sau club, Cetate Deva, i-a eliberat tocmai astazi certificatul de transfer.

In varsta de 33 de ani, handbalista a jucat cu Rapid in cupele europene, apoi s-a transferat pe malul Dunarii. Desi conducatoare de joc, cu cele peste 200 de goluri marcate in 2 sezoane a devenit golghetera Brailei. In 2007 a inscris 117 goluri, fiind intrecuta doar de buzoianca Lipan. Anul trecut, dupa o accidentare, Moise nu s-a mai integrat in tactica noului antrenor si la sfarsitul contractului, jucatoarea a fost pusa pe liber. Motivul: randament scazut in raport cu salariul deosebit de consistent. Ademenita in vara de banii ardelenilor, bucuresteanca a semnat pentru Deva, dar peste putin timp a realizat ca distanta fata de familie este exagerata. Cum Buzaul se afla la doi pasi de Bucuresti, oferta HCM-ului nu putea fi refuzata.

Moise va fi imprumutata la Buzau pana la vara, urmand ca, in cazul in care va confirma, sa fie cumparata definitiv la sfarsitul acestui sezon.

Cele 2 jucatoare ar putea debuta chiar vineri, in prima etapa a returului, cand formatia buzoiana o va intalni in deplasare pe Universitatea Jolidon Cluj.