Fotbal
Gloria asteapta la cotitura victimele crizei financiare

Patronul clubului din Crang, Costel Bucur, se arata increzator in retur, dupa intarirea echipei cu mai multi jucatori veniti „la pachet“ cu antrenorul Ion Balaur. Luni, la primul apel din acest an, seful Gloriei le-a cerut fotbalistilor sa isi dea sufletul pe teren pentru a scoate rezultate cat mai bune.

Sa dati tot ce aveti mai bun, fiindca trebuie sa scoatem echipa din criza de puncte. Eu unul as fi in stare sa dau cu matura la club sau sa va masez picioarele, daca as sti ca ramanem in Liga I“, le-a spus Bucur jucatorilor. Finantatorul Gloriei spera ca in retur echipa sa faca o figura frumoasa. „Batem tot. Fie ca e Steaua, Timisoara, Rapid, Urziceni. Nu conteaza cine este. Noi trebuie sa ne jucam sansele. Chiar daca retrogradam, macar sa facem baremul, pentru ca in sezonul viitor sa revenim in prima liga“, mai precizeaza Bucur. Una dintre variantele ca Gloria Buzau sa joace si in campionatul viitor tot in Liga lu’ Mitica este si aceea ca unele echipe sa nu primeasca licenta din cauza datoriilor. Multe cluburi resimt din plin criza financiara, astfel ca gruparea din Crang asteapta la cotitura.


Ionescu la Timisoara?

Unul dintre jucatorii de baza ai Gloriei Buzau, Claudiu Ionescu, are mari sanse ca din campionatul viitor sa evolueze tot in prima liga. Asta, chiar daca gruparea din Crang va retrograda in esalonul secund. Mijlocasul buzoian ar urma ca din vara sa imbrace tricoul lui FC Timisoara, echipa de pe Bega fiind interesata de serviciile „Generalului“ inca de anul trecut.
La vremea respectiva, banatenii au facut o oferta de 110.000 euro pentru jucatorul Gloriei, insa acesta a refuzat-o, preferand sa plece la Steaua. Unde, din pacate, „sejurul“ a fost unul foarte scurt, dupa perioada de pregatire revenind in Crang.

Intr-adevar, din vara voi pleca la Timisoara, care m-a ofertat si anul trecut. Prefer sa merg acolo, deoarece este o echipa puternica si sunt oameni seriosi. Normal ca fiecare jucator se gandeste sa-i fie cat mai bine. Pana atunci insa, ma voi concentra numai la Gloria Buzau, pentru ca vreau in primul rand ca actuala mea echipa sa isi realizeze obiectivul. Totodata, doresc ca prin evolutiile mele sa demonstrez ca pot juca la orice formatie din partea superioara a clasamentului“, a declarat Claudiu Ionescu.

OPINIA