Volei
Tragerea la sorti a sferturilor Cupei Romaniei a fost anulata

Luni, la BucureÅŸti, la sediul FederaÅ£iei Române de Volei, s-a desfăşurat tragerea la sorÅ£i a meciurilor din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României la volei, ediÅ£ia 2008-2009.
Atît la feminin, cît ÅŸi la masculin, cele opt echipe calificate au fost împărÅ£ite, în două urne: primele patru clasate în campionatul trecut, exceptate de la turul anterior, iar în a doua, formaÅ£iile calificate din optimi. SorÅ£ii au decis, iniÅ£ial, următoarele confruntări - la feminin: CS Volei 2004 Tomis ConstanÅ£a - CSU Metal GalaÅ£i, Dinamo BucureÅŸti - SCM U. Craiova, ÅžtiinÅ£a Bacău - CSU Tg. MureÅŸ ÅŸi Unic Piatra NeamÅ£ - Penicilina IaÅŸi, iar la masculin: Remat Zalău - CVM Tomis ConstanÅ£a, Steaua BucureÅŸti - Unirea Dej, Constam Buzău - Dinamo BucureÅŸti ÅŸi U. Cluj - VCM Piatra NeamÅ£. Aceste meciuri nu vor mai avea loc, deoarece tragerea la sorÅ£i a fost anulată, din cauza faptului că modalitatea de desfăşurare a tragerii la sorÅ£i nu a respectat regulamentul în competiÅ£ia surprizelor.

Luni, dintr-o eroare, s-a considerat că este regulamentară tragerea la sorÅ£i cu capi de serie, dar acest lucru nu este menÅ£ionat în regulamentul de desfăşurare al întrecerii. Consiliul Director al FederaÅ£iei Române de Volei a analizat solicitările echipelor din ConstanÅ£a, la feminin, ÅŸi Cluj, la masculin, ÅŸi a hotărît anularea tragerii la sorÅ£i”, a declarat Sorin Strutinsky, vicepreÅŸedintele FederaÅ£iei Române de Volei.

în urma acestei decizii, tragerea la sorÅ£i a jocurilor din sferturile de finală va fi efectuată, din nou, vineri, la BucureÅŸti, echipele calificate în această fază a competiÅ£iei urmînd să fie introduse, toate, în aceeaÅŸi urnă. Datele de disputare ale meciurilor rămîn aceleaÅŸi: 28 ianuarie - turul ÅŸi 4 februarie - returul.