Declaratii
Dupa 4 luni, Stefan Stoica face lumina

La patru luni de la destituirea sa de la Gloria, Åžtefan Stoica a făcut ieri în exclusivitate pentru Åžansa o declaraÅ£ie ÅŸoc: "Poate că voi n-aÅ£i înÅ£eles bine atunci în august. Nu domnul Bucur m-a dat pe mine afară de la Gloria! Altcineva dicta atunci la club! Domnul Bucur nu făcea decît să respecte sarcinile trasate de aceea persoană. El ÅŸi alÅ£ii de prin club, cum a fost cazul lui Brebeanu, îmi purtau sîmbetele demult.
De vreo 7-8 luni tot încercau să-mi găsească nod în papură
". întrebat dacă ruptura s-a datorat egalului din noiembrie 2007 cu Steaua de la Buzău, Stoica a evitat elegant răspunsul. însă e la logica gîÅŸtii să înÅ£elegem că cel care l-a schimbat pe Stoica a fost de fapt Gigi Becali. Åži că Stoica a plătit în etapa a treia mai degrabă pentru egalul cu Steaua decît pentru înfrîngerile cu Farul ÅŸi OÅ£elul.

Stoica explică transferurile dezastruoase: "Mi s-au dat doar cîteva mii de euro pentru transferuri!"

Fostul antrenor spune că a fost dus să aleagă jucători din divizia C în Portugalia.
Tot în exclusivitate pentru Åžansa, Åžtefan Stoica a dezvăluit ÅŸi motivul pentru care Gloria a ajuns rău: "Poate voi nu ÅŸtiÅ£i nici acum. Dar eu n-am avut sute de mii de euro pentru transferuri! Ci doar cîteva mii. Mi s-au dat 2500 de euro să cumpăr niÅŸte portughezi. Ce puteam să fac cu banii ăştia ? Am fost luat de mînă ÅŸi dus în Portugalia la un meci de divizia C. ReÅ£ineÅ£i de divizia C, nu de divizia A, unde sînt fotbaliÅŸtii adevăraÅ£i. AÅŸa că i-am ales ÅŸi eu pe cei mai buni dintre cei mai slabi!".

Stoica: "Am cerut 500.000 pentru 3 jucători, dar Bucur nu mi-a dat"

"Ca să pregătim noul sezon i-am propus domnului Bucur 2 variante. Una, să-mi pună la dispoziţie 500 de mii de euro ca să aduc trei jucători.
Un atacant ÅŸi doi mijlocaÅŸi buni. Apărare aveam, mă descurcam cu Vlaicu, Tudose, Ninu, Dinu, Filip ÅŸi ăilalÅ£i. Dar domnul Bucur n-a vrut sau n-a avut să-mi dea aceÅŸti bani. A doua variantă pe care am ÅŸi intrat, era să aducem tineri. Evident cu marele risc că vom retrograda, dar ne făceam echipă tînără cu care să încercăm apoi să intrăm iar. Dar după trei etape am fost dat afară ÅŸi totul s-a dus de rîpă
".

"Au venit oameni care n-aveau treabă nici cu fotbalul, nici cu omenia!"

Stoica a identificat ÅŸi un alt motiv pentru ­dezastrul din clasament al Gloriei:
"Momentul în care au apărut marile probleme la echipă a fost cel al intrării în conducerea clubului a unor ageamii. Au venit oameni care nu numai că n-aveau nimic în comun cu fotbalul sau cu sportul, dar n-aveau nimic de-a face cu omenia! AceÅŸti neprofesioniÅŸti au stricat echilibrul clubului. S-au luat multe decizii greÅŸite, s-a format un curent negativist, împotriva mea ÅŸi a unora dintre jucători care au costat Gloria".

Deşi el a inaugurat la Buzău moda trimiterii jucătorilor la echipa a doua, Stoica i-a criticat acum pe şefii clubului care au dictat măsuri similare:
"Excluderea unor jucători precum Tudose ÅŸi Cl. Ionescu a fost o greÅŸeală. Mai ales cînd nu ai alÅ£ii mai buni ca să-i pui în loc. S-a mers pe orgolii personale înaintea interesului echipei. Iar la fotbal eÅŸti mîncat dacă faci aÅŸa ceva. Eu mereu i-am apărat pe jucători ÅŸi întotdeauna am ales răul cel mai mic! N-am pierdut niciodată vestiarul, am ÅŸtiut să Å£in grupul de partea mea".  (Sansa)