Liga 1 Etapa 14
Gloria Buzau - Craiova 0 - 2 (0-1)

In primul meci al etapei 14 din Liga I, Universitatea Craiova a dispus cu 2-0 de Gloria Buzau, in Crang.
Prima repriza a inceput in forta pentru oaspeti, ei marcand deja in minutul 3 al partidei prin Wobay. A fost un sut de la 16 metri al africanului, deviat de Vlaicu si Craiova putea sa se bucure.
Gloria insa nu a renuntat la lupta si a inceput repede sa isi arate coltii. Bicfalvi a fost omul reprizei la gazde, el incercand cele mai multe faze ofensive, ratate din pacate pentru el, cu nonsalanta. Dupa 10 minute de relativa dominare pentru gazde, Costea este blocat in careul buzoian, inainte de a suta decisiv.
Ultima faza a reprizei avea sa insemne cea mai mare ratare a meciului pentru lanterna rosie: dupa o centrare excelenta in careul mic, si Litu si Moreira rateaza preluarile si astfel egalarea ce parea a fi atat de aproape se pierde in ceata.
Cursa lui Stoianof blocata de iesirea rapida a lui Arcaba incheie un prim mitan frumos si condimentat de destule ocazii bune de poarta.
Partea a doua a meciului, a fost mai linistita la inceput, fiind deranjata ca prim eveniment mai important, de o mica altercatie intre cele dou trupe, rezolvata de Corpodean prin doua cartonase galbene, unul lui Dias de la Gloria si altul lui Rose de la olteni.
Dupa o centrare putin prea lunga a lui Stoianof spre Wobay, golul 2 avea sa vina imediat. Dina avea sa majoreze distanta printr-o bijuterie de gol, o lovitura de cap ce l-a lasat pe Arcaba fara replica. Craiova avea 2-0 si un meci usor in fata.
De altfel dupa golul primit doar cateva buzoiene l-au mai animat pe Bornescu, ale lui Fallardo si Jaber, ambele ratandu-si tinta.
In fine, un Wobay blocat la timp la 8 metri de poarta si un sut jalnic de la aceeasi distanta al lui Sagna de la gazde, au terminat acest meci castigat pe merit de olteni.
Buzaul ramane lanterna rosie a Ligii I, fara nicio victorie pana acum, iar Stiinta urca pe locul 3 cu 25 de puncte la activ.
In runda urmatoarele gazdele de azi se vor deplasa la Vaslui, in timp ce Craiova se va duela cu Rapidul, chiar in Banie.

Au jucat:

Buzau: Arcaba- Eze, Da Silva, Vlaicu, Dias- Aziz, Bicfalvi, Moreira, Litu- Tavares, Russiano. Antrenor: Marian Marinica. Au mai intrat: Fallardo, Jaber si Sagna.

Craiova: Bornescu- Dananae, Mitchell, Gaman, Rose- Prepelita, Stoica, Dillevski- Wobay, Stoianof, Costea. Antrenor: Nicolo Napoli. Au mai intrat: M.Costea, Dina si Gingioveanu.
Sport365