Fotbal
Interviu cu Mario Marinica

Antrenor principal si manager general al Gloriei Buzau, Mario Marin Marinica a afirmat că vrea ca echipa sa să iasă cu fruntea sus din disputa cu Universitatea Craiova.

- V-aţi luat licenţa de antrenor profesionist în Anglia, iar în Liga I din România antrenaţi doar acum, pe Gloria Buzău. De la Londra la Buzău a fost cale lungă?

- A fost foarte lung drumul! O precizare: am mai antrenat în România, ca secund, pe FC Argeş şi Rocar, iar principal am fost la Cimentul Fieni. în vara acestui an, în iunie, am fost numit manager general al Gloriei Buzău, iar din octombrie am preluat şi funcţia de antrenor principal.

- Se spune că aţi antrenat două echipe feminine ale clubului Arsenal, este adevărat?

- Am fost antrenor la Academiei de Fotbal Arsenal şi, printre alte sarcini, a trebuit să fiu manager şi, totodată, antrenor şi al unei formaţii feminine, plus una de băieţi.

- Ce speraţi de la meciul cu Universitatea Craiova?

- Toate partidele le abordez la victorie. Dacă nu se poate, asta e! Şi această partidă, cu Universitatea Craiova, o pregătim cu mare atenţie, iar atâta timp cât jucătorii vor da totul, putem să ieşim cu fruntea sus de pe teren. Reamintesc, Gloria Buzău, cu mine antrenor principal, a ieşit din toate meciurile cu fruntea sus. Am fi vrut să câştigăm, să rezolvăm meciurile în favoarea noastră, dar nu s-a putut.

- Ca antrenor, prima măsură pe care aţi luat-o a fost aceea a readucerii în lot a lui Salih Jaber, fostul jucător al Craiovei. îl simţiţi mai motivat acum, în zilele premergătoare întâlnirii cu Universitatea?

- Nu neapărat. Se pregăteşte destul de bine. El era în lotul echipei a doua, dar l-am rechemat şi promovat în lotul mare deoarece Salih Jaber a arătat o determinare deosebită, o creştere de formă. în prezent, este foarte departe de potenţialul lui, dar îşi doreşte să ajungă la forma pe care a avut-o.

- în lot mai aveţi doi jucători care au legătură cu Craiova, Vigariu, suspendat pentru acest meci, şi Liţu, care însă nu a îmbrăcat tricoul alb-albastru...
- Liţu este accidentat, nu ştiu dacă va putea evolua cu Universitatea. El mi-a spus că, dacă îl tai, prin venele lui curge sânge alb-albastru.
GdS