Handbal Feminin
Prima infrangere pentru HCM Buzau

   HCM Buzau a suferit astazi prima infrangere din acest sezon, in derby-ul etapei cu numarul 4 a Ligii Nationale. Fetele antrenate de Romeo Ilie au fost invinse in deplasare de Rapid Bucuresti, cu scorul de 41-36.
   Formatia buzoiana a inceput bine partida, dar a primit o lovitura importanta in minutul 5, cand experimentata Codruta Zavragiu a vazut cartonasul rosu, in urma unui fault de joc (!!!) la un contraatac al gazdelor. Totusi, buzoiencele au controlat jocul in prima repriza, aflandu-se in avantaj pe aproape toata durata acesteia, reusind sa intre la cabine cu 2 goluri in fata: 19-17.
   Din pacate, lucrurile s-au schimbat complet dupa pauza. Din cauza lipsei de solutii de pe banca de rezerve, Romeo Ilie nu a putut face schimbari, iar fetele noastre au cedat fizic, nemaiputand tine pasul cu ritmul alert impus de giulestence. Astfel, impinse de la spate si de cei 2 arbitri, gazdele s-au distantat inca din minutul 40 la 5 goluri, diferenta care s-a mentinut pana la final: 41-36.
   Practic, soarta acestei partide s-a decis inca de la inceput, la eliminarea Codrutei Zavragiu. Din acel moment, neavand alte variante, Romeo Ilie a fost nevoit sa improvizeze: Anca Lipan a fost trecuta in centru, extrema Dana Molfea a jucat inter, iar pe postul de extrema dreapta au fost folosite Clisu, Mojoiu si chiar Ivancu.
   Fluierul final a adus bucurie mare in tabara gazdelor, care au "incins" o hora la mijlocul terenului, in timp ce fetele noastre au plecat cu regretul ca au suferit primul esec, dupa un joc incins, echilibrat, la capatul caruia se putea obtine mai mult, mai ales daca nu interveneau si cei 2 "cavaleri ai fluierului".
   Urmeaza o pauza de 3 saptamani, iar noua nu ne mai ramane decat sa speram ca pana la meciul de acasa, cu Otelul, Cornelia Rambu va reveni pe teren si ca in aceasta perioada de repaus se vor mai face 2-3 achizitii de calitate, pentru ca avem mare nevoie de rezerve la nivelul titularelor.
  
Capul sus, fetelor!