Handbal feminin
Debut excelent pentru HCM Buzau

Suspans pana in ultima secunda, goluri spectaculoase dar si recital de ratari. Toate acestea au alcatuit tabloul meciului de handbal feminin, disputat ieri in Sala Sporturilor „Romeo Iamandi“, unde HCM Buzau a dat piept cu mult mai puternica „U“ JOLIDON Cluj. Cu Alina Iordache in poarta, care s-a dovedit a fi un ade­varat inger pazitor si cu Dumnezeu de partea sa, echipa buzoiana a izbutit o victorie (24-23) extrem de pre­tioasa in debutul noii editii de campionat a Superligii Nationale. Data fiind diferenta de valoare dintre cele doua formatii, succesul gazdelor ar parea la prima ve­dere o surpriza. Dupa aspectul jocului insa rezultatul este unul meritat, elevele lui Romeo Ilie muncind enorm pentru cele doua puncte. Confruntarea a fost una foarte echilibrata, cu rasturnari de situatie pe tabela, si golul victoriei marcat cu doar 30 de secunde inainte de final, dintr-o aruncare de la 7 metri, fructificata de Anca Lipan. Buzoiencele, printre care multe jucatoare noi, au inceput meciul in forta, astfel ca dupa opt minute de joc conduceau cu 4-1. Gazdele lasau impresia ca vor gestiona bine situatia in teren, insa asa cum s-a intamplat si altadata, au aparut greselile, taxate imediat de ardelence. La ju­matatea mitanului intai, echipa oaspete a intors rezultatul in favoareasa (5-4), iar misiunea celor de la HCM devenea una foarte dificila. Spre finalul re­prizei, trupa lui Ilie da semne ca isi revine si pleaca la vestiare cu avantaj pe tabela (12-11). La reluare, buzoiencele accelereaza din nou iar in minutul 43 conduceau cu 18-16. Ratarile si lipsa de omogenitate isi pun amprenta asupra jocului, astfel ca „U“ JOLIDON Cluj profita, iar

cu cinci minute inainte de final avea doua goluri avans, multi crezand ca studentele iau o optiune serioasa pentru o victorie. Incurajata frenetic de public si mobilizandu-se exemplar, HCM Bu­zau gaseste resurse sa revina, astfel ca ultimele secunde sunt de-a dreptul dramatice. Dupa ce Goran egaleaza, gazdele se apara eroic, lanseaza un atac soldat cu o aruncare de la 7 metri. P­u­blicul este in picioare si asteapta cu sufletul la gura un gol care sa aduca o victorie la care poate nu mai visau. Li­pan, care a fa­cut un joc bun, fiind de altfel si principala mar­­catoare a meciului cu 12 reusite, isi a­suma res­pon­sabilitatea executarii. Arunca la poar­ta si GOOOOOL!!! HCM preia conducerea pe tabela (24-23), doar 20 de secunde despar­tin­d-o de un succes important. Finalul de­vine unul in­fer­nal. Clujencele initiaza atacul si mar­cheaza. Golul nu este validat insa, deoarece antrenorul oaspetelor, Gheorghe Covaciu, soli­citase time-out, arbitrii neobservand acest lucru. Mai ra­man doar cateva secunde, reduta buzoiana rezista si obtine o mare victorie.

Pentru HCM Buzau golurile au fost marcate de Lipan (12), Molfea (6), Mojoiu (4), Goran (2).

Evolutia scorului: min.5: 3-0, min.10: 4-2, min.15: 4-5, min.20: 6-6, min.25: 9-9, min.30: 12-11, min.35: 13-14, min.40: 15-14, min.45: 18-17, min.50: 19-21, min.55: 22-23, min.60: 24-23

Indiscutabil un rol important in obtinerea victoriei l-a jucat portarita Alina Iordache. Aceasta a reusit in multe momente interventii providentiale dand incredere colegelor.

Reporter: Ai facut adevarate minuni in poarta, contribuind decisiv la aceasta victorie.
Alina Iordache: Este prea mult spus. Nu am facut minuni, ci apararea a mers foarte bine. Eu nu mi-am facut decat datoria si ii multumesc domnului profesor (n.r. Romeo Ilie) ca mi-a dat ocazia sa joc titulara. Am avut si sansa in acest meci.

Rep.: Cum ti s-a parut jocul?
A.I.: Dupa cum s-a vazut, meciul a fost unul foarte dificil. Este adevarat ca si noi ne-am facut partida grea, insa pana la urma ne-am mobilizat exemplar, izbutind o victorie extrem de pretioasa. Nu conteaza diferenta, important este ca am pornit cu dreptul in noua editie de campionat.

Rep.: Sincer, sperati sa bateti Clujul, o formatie mai puternica?
A.I.: Da. Ne asteptam sa castigam, fiindca „U“ JOLIDON nu mai este acea echipa de alta data. Am avut incredere in noi, chiar daca in unele momente am fost conduse.

Rep.: Despre atmosfera din sala ce spuneti?
A.I.: Eu nu prea eram obisnuita cu asa ceva. Publicul ne-a ajutat enorm, dovedind ca este aproape de echipa. Ma bucur ca i-am putut rasplati cu o victorie pe toti cei care ne-au incurajat." (OPINIA)