Fotbal
Lotul Gloriei, prezentat in lumina reflectoarelor

      Asteptata cu mare nerabdare de catre buzoieni, inaugurarea nocturnei pe stadionul din Crang a avut loc in urma unei partide de verificare. Intr-o atmosfera de sarbatoare, peste 12.000 de spectatori au luat loc in tribune pentru a urmari la lucru echipa favorita Gloria si pe cea a unei mari iubiri, Universitatea Craiova. Evenimentul a fost precedat de un spectacol organizat de Primarie dupa care, in aplauzele si uralele publicului, Gloria Buzau si-a prezentat lotul cu care va aborda noul sezon competiþional.
      Figura a fost repetata de spectatori si in momentul in care pe gazon au pasit cei din staff-ul tehnic, dar ºi conducerea clubului, in frunte cu finanþatorul Costel Bucur. A urmat apoi meciul, iar la intrarea pe teren oltenii au fost aplaudaþi de intreg stadionul si in semn de multumire pentru gestul din ultima etapa a campionatului trecut, cand si-au aparat corect sansele in fata Ceahlaului. Partida s-a incheiat cu victoria “juvetilor”, gratie golului marcat de australianul Baird (min.20), acesta fructificand cu un sut din sase metri centrarea lui Dananae. Dupa fluierul final, buzoienii au asistat si la un foc de artificii.

 

       Antrenorul Stefan Stoica a declarat ca echipa olteana va avea un cuvant greu de spus în viitoarea editie de campionat.

       "Craiova joaca foarte bine, cred ca va avea un cuvant greu in campionat si ii doresc sa se califice in cupele europene. Cat despre Gloria mea, pot spune ca suntem in cautare. Ne vom antrena atat cat este necesar sa atingem obiectivul, salvarea de la retrogradare, si sunt convins ca vom reusi, pentru ca acesti copii sunt buni, insa trebuie sa lucrãm cu ei", a spus Stoica.

     Nicolo Napoli, antrenorul formatiei oltene, s-a aratat multumit de modul în care au evoluat elevii sai.

     “Sunt multumit de baieti, e un rezultat bun, dar cel mai important e ca in prima repriza au jucat foarte bine. Sper sa facem un campionat cat mai bun, sa ajungem cat mai sus în clasament”, a declarat Napoli, citat de site-ul formatiei din Banie

 

Gloria Buzau – Universitatea Craiova 0-1 (0-1)
A marcat: Baird (min.20)

Gloria buzau: Stoicescu - Dias, Tudose, Ninu, Filip - Vigariu, Saceanu, Vlaicu, Doicaru - Bicfalvi, Sagna. Au mai jucat: Guda, Stoica, Gheorghita, Pinto, Stancovici, Tavares, Cretu, Popa, Barbu.

Universitatea Craiova: Bornescu - Dananae, Gaman, Mitchell, Rose – Prepelita, D. Stoica, Dilevski – Wobay, Fl. Costea, Baird. Au mai jucat S. Lung jr., Barboianu, Barbu, Busu, Gangioveanu, Dina, Craciun, M. Costea.